døre

Kunne det friste med ovenlys til din dør?

Kunne det friste med ovenlys til din dør?

advertorial

Der er blevet omtalt sidelys til ens hoveddør før, men nu præsenterer vi noget andet, som man sådan set også kan kombinere med ens sidelys, hvis man allerede har den slags: Ovenlys over ens hoveddør.

Man kan også bruge ovenlys ved andre døre end hoveddøren, men det er bare ved hoveddøren, det bliver benyttet mest.

Hvis man gerne vil spare på strømmen, så kan det give mest mening at anvende et ovenlys, da det giver mest overblik – medmindre man selvfølgelig bruger sidelys med solceller i.

For modsat sådan noget sidelys så kan et ovenlys – af gode grunde – bedre sende lys nedad, så man bedre kan danne sig et overblik over, hvad man er ved at lave.

Det er ikke altid, at det fungerer optimalt med sidelys, da det lidt kommer an på, hvor høj eller lav man er – og hvis der kun er et sidelys, så skal man jo være tættest på det.

døre

Et ovenlys kan bare bedre svare sig ved en dør

Selvfølgelig handler det også om styrken på det lys, men for mange viser det sig, at ovenlys giver det bedste resultat, for selv ved svagt lys kan man se en del, specielt når det er mørkt.

Det gavner jo også til de dage, hvor det bare er mørkt i vejret, og husmuren måske skærmer for solen, eller solen bare ikke er stået op endnu, eller den lige nøjagtigt er kravlet så langt ned over horisonten, at det er svært at se noget uden lys.

Man kan have den slags lys til at fungere automatisk, så det tænder, når man nærmer sig, og det så også slukker igen, når man ikke står under det.

Det er jo ikke altid, at man kan bruge ens lys fra telefonen, da det bliver for bøvlet, og man har heller ikke en person med sig, der kan lyse for en.

Måske vil det gå an med ovenlys til disse døre: https://klarvinduer.no/dorer/dobbel-ytterdor.